+4915735361201 mail@nevenapiperin.com

Da li si bezgrešan?

Jesi li ikad pogrešio u životu?

Jesi li naučio nešto iz tog iskustva?

Kultura grešenja je jedna od novih koncepcija, koja možda Rusima može najteže da padne. Njihov školski sistem je tako koncepiran, da su svi odlikaši i sve znaju, u poređenju sa našim sistemom. Teško im je da pogreše, perfekcionisti su i time se diče. Kako li njima objasniti ovu koncepciju?! A nama? Čini mi se da nama teže pada ne to što grešimo, nego što ništa iz tog iskutva ne naučimo. Da, dragi moji. Fehelerkultur (nemački) je koncepcija koja nam dozvoljava da napravimo grešku. Ova koncepcija je iz oblasti menadžmenta i organizacije. Greške su važne kako bi procenili buduće rizike i znali kako da unapredimo kvalitet svog života.


Kako bi jedna mlada devojka znala da treba da izbegne opasne tipove, osim ako prethodno slučajno nije očešala rame nekog od njih. Kako bi jedan menadžer mogao znati da ne zapošljava nekompetentne rođake, a da mu produktivnost time nije opala. I tako sve u duhu našeg naroda.


Tako da, sledeći put kad pogrešite, razmislite šta bi to bilo dobro “uzeti” iz ove greške i poneti na put oko Sunca. Nije poenta sedeti i oplakivati subinu i greške, nego razmotriti šta je to što sledeći put kada se nađemo u istoj situaciji, sigurno nećemo uraditi.


Sve zvuči logično. Osnovni zadatak roditelja bi bio naučuti decu da izvlače pouke iz grešaka, međutim nije nam u kulturi. Ali kada odrastemo na nama je da ovu tehniku usavršimo. Doduše, neprijatelj više nije van nas, nego u nama. I sa njim se treba izboriti, pa nekad ga i pustiti da pogreši. Svejedno, pametnom i to dosta da nešto nauči.

Ako ste nekada maštali o preseljenju a niste znali odakle da krenete sa informacijama, OVAJ VODIČ TO ČINI UMESTO VAS.
Pratite pitanja i budite uporni. Na kraju dobijate odličan vodič koji ste sami napravili.
Bićete spremniji za izazov preseljenja! Jasnije korake i pouzdane informacije dobijate u radu.
Cena vodiča je 15 €


Za ostale korake, kontaktirajte me